(06-1) 9000 695 info@fixfogsor.hu

Hogyan lehetséges a műfogsorrögzítés minimális beavatkozással?

Bemutatom Önnek azt a gyors, egyszerű és fájdalommentes módszert, amely lehetővé teszi a műfogsort rögzítő titán csavarok íny felvágása nélküli behelyezését!

A Fixfogsor® Protézisrögzítés menete

Az első találkozás alkalmával megismerkedünk Önnel, majd egy rövid beszélgetés és vizsgálat során felmérjük az Ön igényeit illetve a száj adottságait. A vizsgálat után minden esetben szükség van egy panoráma röntgenfelvétel készítésére is, amely rendelőnkben a legmodernebb digitális berendezésünk segítségével 10 percet vesz igénybe. Amennyiben a vizsgálat és a felvétel alapján mindent rendben találunk, elvégezhető a beavatkozás.

Fájdalommentes beültetés

A Fixfogsor® Protézisrögzítés titán csavarjait egyetlen kezelés alatt helyezzük be, normál helyi érzéstelenítés mellett. Mivel ezek a csavarok mindössze 1,8-2,3 mm vékonyak, a beültetéskor nem szükséges az íny felvágása (a hagyományos implantációnál gyakran csak azért vágjuk fel az ínyt, hogy jobb rálátásunk legyen az implantátumot fogadó csontra).

Az érzéstelenítés után körülbelül 30-60 perc alatt beültethető a szükséges számú implantátum. Az egész beavatkozásból az érzéstelenítésnek köszönhetően mindössze egy kis nyomást érez a páciens. Az eljárás nem jár sebképződéssel, elmarad az arc megduzzadása, nem jelentkeznek kék-zöld foltok!

Átalakítjuk a fogsorát

Miután behelyeztük az extra vékony implantátumokat, az íny felett csak a kis gömbök lesznek láthatóak. Mivel ezek a kis gömböcskék megakadályoznák a meglévő műfogsor szájba illesztését, pici furatokat kell készítenünk a fogsorba, a gömböknek megfelelően. Így a protézis szájba helyezésekor a gömbök beilleszkednek a furatokba, ezért az már probléma nélkül viselhető és használható lesz.

A fogsor végleges stabilizálása

A gumigyűrűs patenteket 3 hónap csontosodási idő letelte után építjük be a régi vagy egy új készítésű műfogsorba, függően az adottságoktól. Ez alatt a 3 hónap alatt a meglévő fogsort patentek nélkül lehet használni, mintha nem is történt volna implantátum beültetés.

Fő a biztonság

Sok helyen hirdetik, hogy a frissen beültetett implantátumok azonnal terhelhetőek, nem szükséges várni a csontosodásra. Korábbi tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy az azonnali patentbeépítés növeli a titán csavarok elvesztésének a kockázatát, ezért mindenképpen javasoljuk a 3 hónap gyógyulási idő betartását.

Mivel az ínyt nem kell felvágni, ezzel az eljárással implantátumot kaphat olyan páciens is, akinek pl. véralvadási problémák miatt a hagyományos műtét elvégzése nehézségekbe ütközik.

Tévedés, hogy a Fixfogsor® Protézisrögzítés elviselhetetlen fájdalommal jár

Talán most olyasmi jár a fejében, hogy vajon megéri-e kibírni azt a fájdalmat, amivel a kezelés jár?! Szeretnénk eloszlatni a kételyeit ezzel kapcsolatban, hiszen a kezelés szinte teljesen fájdalommentes.

A beavatkozást követő 1-2 napig ugyan sajoghat az érintett terület, pici ínyduzzanat kialakulhat, de ezt 1-2 szem Cataflam fájdalomcsillapító elnyomja. Pár nap elteltével pedig teljesen panaszmentes lesz. Sőt, számos páciensünknek fájdalomcsillapítóra sem volt szüksége!

Érthető, ha kételkedik a kezelés fájdalommentességében – mert közhelyesen hangzik – de igaz! Legalábbis lassan 8 éve több mint 3000 páciensünk közül egy sem mondta azt, hogy nem érte meg elviselni az esetleges kellemetlenségeket!

Azonnal érdeklődne?

Hívja szakavatott ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 9000 695-ös számon, bármely kérdésére örömmel válaszolnak és időpontot is tudnak adni egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérő vizsgálatra.

Vagy írjon e-mailt az info@fixfogsor.hu címre!

Üdvözlettel

Dr Szabó László – a Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója

Ha kérdése van, akkor a info@fixfogsor.hu címre küldött levélben jelezze! Igyekszünk minden levélre gyorsan válaszolni.

Ha úgy döntött, szeretné kivehető fogsorát rögzíteni, egyeztessen asszisztensemmel konzultációs időpontot
(06-1) 9000-695-es telefonszámon. Ha csak tájékozódni szeretne, akkor is nyugodtan hívjon minket,
szakavatott asszisztenseim minden kérdésére válaszolnak.