(06-1) 9000 695 info@fixfogsor.hu

Hurrá, újra fix a fogsorom!

Ugye emlékszik még arra a napra, amikor először próbálta használni kivehető műfogsorát? Talán kicsit csalódott volt? Esetleg meg is ijedt? Persze, azóta már biztosan hozzászokott a viseléséhez. Talán már észre sem veszi, hogy nem nevet olyan jóízűen, nehezebben rágja az ételt, és kevésbé érzi az ízeket, mint régen. Netán még csak most van szüksége protézisre és meg sem akarja tudni, hogy mivel jár a normál műfogsorviselés?

Nézzük végig, miben változtatja meg életét a Fixfogsor® Protézisrögzítés!

1. Nincs többé mozgó, billegő protézis! A titán csavarokkal elhorgonyzott műfogsor többé nem mozdul el, és ehhez nincs szüksége műfogsorragasztóra.

2. Tisztább beszéd! A beszéd közben elmozduló protézis hallható klaffanó hangot ad. A tiszta hangképzést tovább nehezíti a felső fogsor rögzítettségét javító műanyag szájpadlás lemez. Amennyiben a fogsorát a Fixfogsor® Protézisrögzítéssel stabilizáljuk, akkor az elmozdulásból adódó klaffanások megszűnnek. Bátran artikulálhat, nem kell többé félnie attól, hogy a fogsora elmozdul, vagy netán kiesik a szájából. Önfeledten ehet, beszélhet, nevethet. 3 hónappal a kezelés után, amikor a rögzítést biztosító patentokat beépítjük, a szájpadláshoz tapadó műanyag lemez is feleslegessé válik, mérete jelentősen csökkenthető.

3. Javuló emésztés! Egy rögzített műfogsor lehetővé teszi az étel alaposabb megrágását, ami megkönnyíti a táplálék felszívódását.

4. Javuló ízérzékelés! A felső műfogsor szájpadlásra tapadó műanyag lemez felülete jelentősen csökkenthető, ami javítja az ízérzékelést és nem kell többé elviselnie az ezzel járó kellemetlen érzést. Újra bátran beleharaphat egy zamatos almába!

5. Csökken az ínygyulladás esélye! A pontatlanul illeszkedő kivehető protézisek gyakran okoznak a szájüregben felszíni sérüléseket, „feltörik az ínyt”. Ezekből a sérülésekből később fekélyek lehetnek. A fájdalmas ínygyulladások egy időre akár lehetetlenné is tehetik a műfogsor viselését. Fixfogsor esetén a fogpótlás rögzítéséről a protézisbe beépített gumigyűrűs patentok gondoskodnak, melyek a behelyezett titán csavarok gömb formájú végére pattannak rá. Ezek a patentok biztosítják, hogy a műfogsor biztosan üljön, és ne dörzsölje az ínyt.

A Fixfogsor® Protézisrögzítés további előnyei:

1. Nem kell feltétlenül új fogsort készíteni! Amennyiben a meglévő műfogsorral elégedett és nincsenek komolyabb hibái, némi átalakítás után tovább használható. Amennyiben szeretne új protézist, rendelőnkben pár nap alatt elkészítjük Önnek az igényeinek legmegfelelőbbet, amely tökéletes mosolyt varázsol az arcára.

2. A kezelés gyorsan eredményre vezet! A beültetést követően a régi fogsor némi átalakítás után azonnal visszahelyezhető, de a patentok beépítésével 3 hónapot várni kell, nehogy a frissen behelyezett gyökér elmozduljon.

3. Minimális beavatkozás! Nem kell felvágni az ínyt. Akár 1-1,5 óra alatt elkészül a beültetés.

4. A csavarok beépítése fájdalommentes! Esetleg egy-két napig szükség lehet fájdalomcsillapítóra.

Jól hangzik, igaz? A Fixfogsor® Protézisrögzítés segítségével mindez az Ön számára is elérhető!

A Fixfogsor® Protézisrögzítés lényege

A Fixfogsor® Protézisrögzítés lelke egy titánból készült extra vékony csavar, amelyet kimondottan a kivehető műfogsor rögzítéséhez fejlesztettek ki. Ezt a csavart – amelyet műgyökérnek is szokás nevezni – az állcsontba illesztjük be (alul általában 4 darabot, felül 6 darabot). A csavarnak az íny felszíne fölé kiálló végén egy kis gömb látható. A gömbre illeszthető fel egy gumigyűrűs patent, amely a műfogsorba beépítve biztosítja annak helyben- tartását. Nincs feltétlenül szükség új protézis gyártására. Amennyiben a meglevő fogsor megfelelő állapotú és minőségű, a gumigyűrűs patentek egy kis korrekció után ebbe is beépíthetőek. A patentek rögzítése után egyszerűen a helyére pattinthatjuk a protézist. Ezután a műfogsor véletlen elmozdulása kizárt!

Nem feltétlen kell új műfogsor

Fontos! A Fixfogsor® Protézisrögzítés a hagyományos kemény műanyagból készült műfogsoroknál lehetséges alkalmazni. Amennyiben meglévő műfogsora megfelelő minőségű és állapotú, nem kell új fogsort készíteni. A rugalmas, hajlékony alapanyagú protézisek (mint például a Valplast) nem megfelelőek erre a technológiára. Illetve a fémmel erősített műfogsor sem alkalmas a protézisrögzítés elvégzésére. Ilyen esetekben új műfogsor készítését javasoljuk, amelyet rendelőnkben saját mester fogtechnikusunk a protetikus kollégáinkkal együttműködve 2-5 nap alatt elkészítik Önnek.

Megfelelő szájhigiéniával még tovább növelhető a protézisrögzítés élettartam

Ahogy a saját fogaknál, ugyanúgy a műfogsor esetében is rendkívül fontos a megfelelő szájhigiénia. Tisztításhoz a protézist két ujjal le kell emelni az implantátumokról, ki kell venni a szájból, majd vízzel teli edényben vagy puha textília fölött fogkefével kell súrolni, majd öblíteni. Ajánlott a műfogsor tisztító tabletta használata is. A szájüregben a rögzítést biztosító gömbökről a lepedéket egy speciális fogkefével kell eltávolítani, amelyet rendelőnkben lehet beszerezni, ráadásul a kezelés után egyet ajándékba adunk. Az ínyt, a szájpadlást, illetve a nyelvet normál fogkefével kell finoman masszírozni.

A Fixfogsor® Protézisrögzítés segítségével a műfogsor stabilan ül a szájban, az akaratlan elmozdulása kizárt. Bátran ehet, beszélhet, nevethet!

A következő levelemből megtudhatja, hogyan lehet újra fix a fogsora minimális beavatkozással!

Azonnal érdeklődne?

Hívja szakavatott ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 9000 695-ös számon, bármely kérdésére örömmel válaszolnak és időpontot is tudnak adni egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérő vizsgálatra.

Vagy írjon e-mailt az info@fixfogsor.hu címre!

Üdvözlettel

Dr Szabó László – a Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója

Ha kérdése van, akkor a info@fixfogsor.hu címre küldött levélben jelezze! Igyekszünk minden levélre gyorsan válaszolni.

Ha úgy döntött, szeretné kivehető fogsorát rögzíteni, egyeztessen asszisztensemmel konzultációs időpontot
(06-1) 9000-695-es telefonszámon. Ha csak tájékozódni szeretne, akkor is nyugodtan hívjon minket,
szakavatott asszisztenseim minden kérdésére válaszolnak.