(06-1) 9000 695 info@fixfogsor.hu

Szinte bárkinek lehet FIXFOGSORA®

Amennyiben a rendelkezésre álló csontmennyiség szempontjából vizsgáljuk a lehetőségeket, kijelenthetjük, hogy az alsó fogsor stabilizálását szinte mindenki számára el lehet végezni a Fixfogsor® Protézisrögzítés segítségével! A felső fogsor esetében már árnyaltabb a helyzet, de egy röntgen vizsgálat után biztonsággal eldönthető, hogy mit tehetünk és mit nem.

Pácienseink gyakori kérdése, hogy mekkora csontállomány szükséges a Fixfogsor® Protézisrögzítés alkalmazásához?

Nos, a legkisebb titán csavar 1,8 mm átmérőjű, így azok számára is beültethető, akiknek normál implantátum befogadásához nem áll rendelkezésre megfelelő méretű állcsont. Felső fogsor esetén az állcsont nyúlványának a Fixfogsor implantátum befogadásához legalább 4 mm vastagságúnak és 10 mm magasságúnak kell lennie. Alsó fogsor esetén ugyanez a csontméret szinte mindig adott, így itt nem okoz problémát a beavatkozás elvégzése. Amennyiben esetleg nem áll rendelkezésre elegendő csontmennyiség, akkor sem kell lemondani a Fixfogsor® Protézisrögzítés fantasztikus előnyeiről! Ilyen esetben általában van mód a hiányzó csont pótlására. A további lehetőségekről az állapotfelmérés után tudunk tájékoztatást adni.

Általános egészségügyi állapot

A kezelés igénybevételének lehetőségét befolyásolja a páciens általános egészségügyi állapota, és a szájhigiénia. Természetesen minden beavatkozás megkezdése előtt részletesen tájékozódunk a páciensünk általános egészségi állapotáról, szükség esetén pedig konzultálunk a háziorvossal is.

Fontos kérdés, hogy szed-e gyógyszereket, és ha igen, akkor milyeneket?

Ahogy korábbi levelünkből is kiderült, a kezelés során nincs szükség az íny felvágására. Egyszerűen csak pici furatokat készítünk az ínyen keresztül. Így a beavatkozás általában vérzékenység, véralvadási gondok esetén is elvégezhető. Dohányos pácienseknek van egy rossz hírünk. A kezelés után legalább egy időre érdemes felhagyni szenvedélyükkel, mert az amúgy rövid gyógyulási időt jelentősen meghosszabbíthatja.

A páciens autoimmun betegsége kockázatot jelenthet.

Ilyen esetben is meg lehet próbálni az implantátumok behelyezését, de nem lehet előre tudni, hogyan fog reagálni a szervezet, befogadja-e az állcsont a műgyökereket. Ugyanígy kérdéses lehet a siker bizonyos csontritkulás ellen szedett gyógyszerek hatása miatt. Ilyen esetekben alapos kivizsgálás és a rizikókról történő tájékoztatás után esetleg mégis sor kerülhet a beültetésre, de garanciát ilyen esetben nem tudunk vállalni.

Kemoterápiás kezelés esetén

Alapesetben nem kizáró tényező, de csak a befejezése után leghamarabb 1 évvel szabad elvégezni a titán csavarok behelyezését. Amennyiben az alap-betegség gyógyultnak tekinthető, valószínűleg minden rendben lesz a műgyökerekkel, de garanciát ebben az esetben sem tudunk vállalni.

A leggyakrabban előforduló kockázati tényezők végére értünk. Mindezt csak tájékoztató jelleggel gyűjtöttük össze.

Ha Ön szeretne Fixfogsort, akkor az első lépés egy vizsgálat lesz. Ezt Önnek minden kötelezettség nélkül elvégezzük.

Azonnal érdeklődne?

Hívja szakavatott ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 9000 695-ös számon, bármely kérdésére örömmel válaszolnak és időpontot is tudnak adni egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérő vizsgálatra.

Vagy írjon e-mailt az info@fixfogsor.hu címre!

Üdvözlettel

Dr Szabó László – a Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója

Ha kérdése van, akkor a info@fixfogsor.hu címre küldött levélben jelezze! Igyekszünk minden levélre gyorsan válaszolni.

Ha úgy döntött, szeretné kivehető fogsorát rögzíteni, egyeztessen asszisztensemmel konzultációs időpontot
(06-1) 9000-695-es telefonszámon. Ha csak tájékozódni szeretne, akkor is nyugodtan hívjon minket,
szakavatott asszisztenseim minden kérdésére válaszolnak.