(06-1) 9000 695 info@fixfogsor.hu

Hagyományos fogbeültetés vagy FIXFOGSOR® Protézisrögzítés?

Biztosan Ön is hallott már arról, hogy a fogbeültetés napjainkban már hétköznapi beavatkozásnak számít, sok magánklinikán ajánlják a pácienseknek a legtökéletesebb alternatívaként a foghiányok pótlására. De vajon tényleg annyival jobb megoldást kínál, mint amennyivel többe kerül? Hasonlítsuk össze a hagyományos implantációt a Fixfogsor® Protézisrögzítéssel, lássuk az előnyöket és hátrányokat is kellő szakszerűséggel!

Milyen szituációban alkalmazható?

A hagyományos implantátumok szinte bármilyen típusú foghiány pótlására alkalmasak, legyen az egy fog hiánya vagy teljes fogatlanság. A Fixfogsor® Protézisrögzítés csak teljes vagy majdnem teljes foghiány pótlásakor alkalmazható.

Mekkora műtéttel jár?

Hagyományos implantátumok behelyezése is történhet az íny sebészi felnyitása nélkül, de többnyire mégis műtéti körülmények között szokták azokat behelyezni. Mivel ezek a csavarok 3,5 mm-esek vagy még vastagabbak, egyszerűen látnia kell a sebésznek az íny alatti csont formáját, méretét. A Fixfogsor® Protézisrögzítés csavarjai viszont annyira vékonyak, hogy a behelyezést végző orvos feltárás nélkül is megtalálja a megfelelő helyet a becsavaráshoz. A fentiekből következik az is, hogy vékonyabb implantátum beültetéséhez vékonyabb csont is elegendő!

Mennyi idő alatt készül el?

Vegyük sorra, hány alkalommal kell felkeresni a fogorvost hagyományos implantátumokra történő ragasztott porcelán fogak készítésekor! Első vizsgálat, röntgenfelvétel, kezelési terv és árajánlat készítése Ideális esetben fogbeültetés, kevés csont esetén viszont csak csontpótlás és 3-6 hónap múlva következhet az implantáció 10 nappal a műtét után varratszedés 3 hónap múlva implantátum felszabadítás 2 hét múlva lenyomatvétel az implantátumokról 1 hét múlva a híd próbája újabb 1 hét múlva kész a híd, amelyet be lehet ragasztani.

Íme a Fixfogsor® Protézisrögzítés lépései

Első vizsgálat, röntgenfelvétel, megbeszélés Extra vékony implantátumok beültetése és a meglévő fogsor módosítása 3 hónap múlva a 3. találkozáskor építjük be a rögzítő patentokat. Ha új fogsor szükséges, rövid időn belül elkészítjük azt is! Szükséges lehet továbbá 1-2 alkalommal a műfogsor igazítása. 

Amint látja, a Fixfogsor® Protézisrögzítés lényegesebben egyszerűbb, sokkal rövidebb ideig tart a kezelés, és lényegesen kisebb terhelést jelent a szervezetére is. De ez még nem minden.

A következő részben folytatjuk a két technológia összehasonlítását!

Azonnal érdeklődne?

Hívja szakavatott ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 9000 695-ös számon, bármely kérdésére örömmel válaszolnak és időpontot is tudnak adni egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérő vizsgálatra.

Vagy írjon e-mailt az info@fixfogsor.hu címre!

Üdvözlettel

Dr Szabó László – a Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója

Ha kérdése van, akkor a info@fixfogsor.hu címre küldött levélben jelezze! Igyekszünk minden levélre gyorsan válaszolni.

Ha úgy döntött, szeretné kivehető fogsorát rögzíteni, egyeztessen asszisztensemmel konzultációs időpontot
(06-1) 9000-695-es telefonszámon. Ha csak tájékozódni szeretne, akkor is nyugodtan hívjon minket,
szakavatott asszisztenseim minden kérdésére válaszolnak.