(06-1) 9000 695 info@fixfogsor.hu

Hagyományos fogbeültetés vagy FIXFOGSOR® Protézisrögzítés? – 2. rész

Folytassuk a fogbeültetéssel készülő rögzített fogpótlás és a Fixfogsor® Protézisrögzítés összehasonlítását.

Melyiket könnyebb tisztítani?

A hagyományos implantátumokra ragasztott, nem kivehető hidaknál nagyon fontos feladat a műfogak és az íny találkozásánál kialakult kisebb vagy nagyobb hézagok tisztítása. Ez természetesen nem lehetetlen dolog, de odafigyelést és némi szakszerűséget követel. Ezzel szemben a kivehető műfogsor kézben könnyen mosható, a Fixfogsor® csavarjainak a gömböcskéit pedig idősebb emberek is könnyen körbe tudják takarítani.

Mekkora a várható élettartama?

Bármely típusú beültetett titán műgyökér élettartamát alapvetően két tényező befolyásolja:

– mennyire sikerül a felületére rakódó lepedéket nap mint nap maradéktalanul eltávolítani,
– mekkora terhelést kell elviselnie.

Mint az előző bekezdésből kiderült, a Fixfogsor® implantátumait egyértelműen könnyebb tisztán tartani. Másrészt a beragasztott hidaknál a normál méretű implantátumoknak a rágóerőt is el kell viselni, míg a Fixfogsor® vékony csavarjainak csak a fogsort elmozdító, nagyságrendekkel kisebb erőkkel szemben kell tartani.

Mikor előnyösebb kifejezetten a kivehető fogsor?

Ha valaki elveszti a teljes fogazatát, gyakran elveszíti a fogakat tartó arc és állcsontok egy részét is. Ilyenkor az arc beesetté válik. Amennyiben a páciens ragaszkodik a beragasztott, nem kivehető fogakhoz, nehéz lesz az arc természetes teltségét a fogakkal visszaadni. Ilyenkor készülnek a természetesnél nagyobb fogak.

Ha a páciens kivehető műfogsort kap, a rózsaszínű műanyag alaplemez kiválóan kitölti a leépült íny és csont helyét, az arc visszanyeri eredeti formáját, a ráncok kisimulnak, a fogak pedig szabályosak és ideális méretűek lehetnek!

Mielőtt az árakat, mint fontos választást befolyásoló tényezőt is figyelembe vennénk, foglaljuk össze a fenti összehasonlításunk eredményét: A hagyományos implantátumokra ragasztott porcelán fogak mindenképpen kiváló alternatívát jelentenek az elvesztett fogak pótlására, ugyanakkor teljes fogatlanság esetén túlnyomó részben a Fixfogsor® Protézisrögzítés kínálja a legtöbb szempontból ideális megoldást!

Mekkora költséggel jár?

Egy normál implantátum ára gyártmánytól, a beültetést végző rendelőtől és egyéb tényezőktől függően 120.000 Ft-tól akár 300.000 Ft-ig is terjedhet, darabonként! Teljes fogatlanság esetén csak alul vagy fölül 6-8 db műgyökér szükséges. További költséget jelent a beragasztandó porcelán fogak darabja, amely átlagosan 30.000 –40.000 Ft.

Számoljunk tehát mindent össze:

6 db implantátum 6 x 120.000 = 720.000,- Ft
12 db porcelán korona 12 x 35.000 Ft = 420.000,- Ft  

Mindez összesen 1.140.000 forintot jelent ideális esetben, és még nem számoltuk az esetleges ideiglenes pótlás, az esetleges csontpótlás és egyéb előre nem látható tételek költségeit!

Ehhez képest a Fixfogsor® Protézisrögzítés jóval kedvezőbb választás, amelyről a következő részben számolok be.

Azonnal érdeklődne?

Hívja szakavatott ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 9000 695-ös számon, bármely kérdésére örömmel válaszolnak és időpontot is tudnak adni egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérő vizsgálatra.

Vagy írjon e-mailt az info@fixfogsor.hu címre!

Üdvözlettel

Dr Szabó László – a Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója

Ha kérdése van, akkor a info@fixfogsor.hu címre küldött levélben jelezze! Igyekszünk minden levélre gyorsan válaszolni.

Ha úgy döntött, szeretné kivehető fogsorát rögzíteni, egyeztessen asszisztensemmel konzultációs időpontot
(06-1) 9000-695-es telefonszámon. Ha csak tájékozódni szeretne, akkor is nyugodtan hívjon minket,
szakavatott asszisztenseim minden kérdésére válaszolnak.