(06-1) 9000 695 info@fixfogsor.hu

Hogyan működik a FIXFOGSOR® Protézisrögzítés?

A kutatók már 50 éve rájöttek arra, hogy a titán biológiailag semleges anyag és nem vált ki allergiás tüneteket vagy idegentest reakciót. Évtizedes pozitív tapasztalatok – mint például csípő- és térdízület beültetések – magukért beszélnek. A titán implantátumot a szervezet, mint saját részét fogadja el.

Mi a Fixfogsor® Protézisrögzítés lényege?

A Fixfogsor® Protézisrögzítés lelke egy titánból készült extra vékony csavar, amelyet kimondottan a kivehető műfogsor rögzítéséhez fejlesztettek ki. Ezt a csavart – amelyet műgyökérnek is szokás nevezni – az állcsontba illesztjük be (alul általában 4 darabot, felül 6 darabot). A csavarnak az íny felszíne fölé kiálló végén egy kis gömb látható. A gömbre illeszthető fel egy gumigyűrűs patent, amely a műfogsorba beépítve biztosítja annak helyben- tartását. Nincs feltétlenül szükség új protézis gyártására. Amennyiben a meglevő fogsor megfelelő állapotú és minőségű, a gumigyűrűs patentek egy kis korrekció után ebbe is beépíthetőek. A patentek rögzítése után egyszerűen a helyére pattinthatjuk a protézist. Ezután a műfogsor véletlen elmozdulása kizárt!

Nem feltétlen kell új műfogsor

Fontos! A Fixfogsor® Protézisrögzítés a hagyományos kemény műanyagból készült műfogsoroknál lehetséges alkalmazni. Amennyiben meglévő műfogsora megfelelő minőségű és állapotú, nem kell új fogsort készíteni. A rugalmas, hajlékony alapanyagú protézisek (mint például a Valplast) nem megfelelőek erre a technológiára. Illetve a fémmel erősített műfogsor sem alkalmas a protézisrögzítés elvégzésére. Ilyen esetekben új műfogsor készítését javasoljuk, amelyet rendelőnkben saját mester fogtechnikusunk a protetikus kollégáinkkal együttműködve 2-5 nap alatt elkészítik Önnek.

Megfelelő szájhigiéniával még tovább növelhető a protézisrögzítés élettartam

Ahogy a saját fogaknál, ugyanúgy a műfogsor esetében is rendkívül fontos a megfelelő szájhigiénia. Tisztításhoz a protézist két ujjal le kell emelni az implantátumokról, ki kell venni a szájból, majd vízzel teli edényben vagy puha textília fölött fogkefével kell súrolni, majd öblíteni. Ajánlott a műfogsor tisztító tabletta használata is. A szájüregben a rögzítést biztosító gömbökről a lepedéket egy speciális fogkefével kell eltávolítani, amelyet rendelőnkben lehet beszerezni, ráadásul a kezelés után egyet ajándékba adunk. Az ínyt, a szájpadlást, illetve a nyelvet normál fogkefével kell finoman masszírozni.

A Fixfogsor® Protézisrögzítés segítségével a műfogsor stabilan ül a szájban, az akaratlan elmozdulása kizárt. Bátran ehet, beszélhet, nevethet!

A következő levelemből megtudhatja, hogyan lehet újra fix a fogsora minimális beavatkozással!

Azonnal érdeklődne?

Hívja szakavatott ügyfélszolgálatunkat a (06 1) 9000 695-ös számon, bármely kérdésére örömmel válaszolnak és időpontot is tudnak adni egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérő vizsgálatra.

 

Vagy írjon e-mailt az info@fixfogsor.hu címre! Igyekszünk minden levélre gyorsan válaszolni.

Üdvözlettel:
Dr. Szabó László
A Fixfogsor® Rendelő alapító-igazgatója