(06-1) 9000 695 info@fixfogsor.hu

Ha már műfogsort visel, bizonyára megtapasztalta, hogy folyton mozog, beszéd és egy keményebb falat rágása, köhögés közben szinte ki akar esni. Talán kipróbált több rögzítőkrémet, de keresi a megoldást arra, hogy hogyan szabadulhat meg egyszer és mindenkorra a műfogsorragasztótól. Ebben a blogcikkünkben ehhez nyújtok segítséget Önnek.

Stabil műfogsor RAGASZTÓ nélkül

Felső műfogsor esetén a szájpadlásra fekvő nagy kiterjedésű műanyag lemez feladata a fogsor helyén tartása az alatta kialakult vákuum segítségével. Sajnos az alsó műfogsornál egyáltalán nincs lehetőség vákuum kialakítására sem. Persze sokat javul a helyzet egy precízen elkészített, a szájba pontosan illeszkedő műfogsor esetén. Rengeteg, hozzánk forduló műfogsorviselő panaszkodik arra, hogy hiába ragasztja, számukra nem nyújt tartós megoldást, egy étkezés alatt akár többször is újra kell ragasztaniuk, egy erősebb rágásnál, köhögésnél elengedi a fogsort és kényelmetlen folyamatosan ezzel bíbelődniük. Így ugyanúgy folyton mozog a műfogsora. Ha a ragasztó sem nyújt kielégítő segítséget, a protézisrögzítés jelenti a megoldást!

Vajon mennyit költ el ragasztóra 20 év alatt?

Érdemes kiszámolni, hogy mennyibe kerül a folyamatos ragasztás. Az alábbi kalkulációból kiderül, hogy az évek alatt közel annyi a költsége, mint a protézisrögzítésé, de az eredmény összehasonlíthatatlan!

Az egyik fogsorragasztóval összehasonlítva a következőket állapíthatjuk meg. A fogsorragasztó tubusonként 2-3 hétig elegendő egy fogívhez. Az átlagos hatásra 12 órát írnak (a gyengébb minőségűek hatása 6-8 óra), de ezt módosíthatja, ha olyan ételt fogyaszt, ami a fogsorrögzítő hatását rontja (pl. forró ételek).

A Fixfogsor® Protézisrögzítés élettartama akár 20 év is lehet. Ha 20 éves ragasztási periódust vizsgálunk, akkor 20 év az 240 hónap, ami 960 hét. Ha 3 hétig tart egy tubus (de a gyakorlatban nem tart addig), akkor a 20 év alatt kb. 320 alkalommal fogja megvenni a fogsorrögzítőt. Ez a jelenlegi árakkal számolva (kb. 1000 Ft/tubus) 320.000 Ft. Ha nem tart a tubus tovább, mint 2 hét, vagy ha nem elég a 12 órás hatás és többször kell ragasztani, akkor kb. 480 tubust fog venni. Ebben az esetben kb. 480.000 Ft-ot költött a ragasztóra. Itt nem számoltunk az esetleges árváltozással.

A fentiekből kiderül, hogy a ragasztás ugyan némileg olcsóbb, mint a fogsorrögzítési eljárás, de a kidobott pénz óriási, nem beszélve arról, hogy a ragasztással csak rövid ideig tartó megoldást kapunk. A ragasztó anyagát a használók folyamatosan nyelik, mivel annak alkotóelemei kioldódnak a szájban. Érdemes mérlegelni, hogy mi az, ami fontos. A spórolás azzal a kompromisszummal, hogy napjában kétszer ragasztgatnia kell és bármikor kieshet a fogsora, illetve kellemetlen helyzetbe hozhatja, vagy az, hogy habár egyszerre nagyobb összeget kell kiadnia a kezelésre, viszont egy kiváló, biztonságos és hosszú távú megoldást kap cserébe.

Hogyan lehet stabil műfogsor ragasztás nélkül?

A Fixfogsor® Protézisrögzítés során egyetlen kezelés alkalmával extra vékony titán implantátumokat helyezünk az ínyen keresztül az állcsontba. A műfogsor stabilitásáról a fogsorba építendő gumigyűrűs patentházak gondoskodnak, amelyek az implantátumok íny fölé kiemelkedő gömbfejű részére pattannak rá. A fogsor továbbra is kivehető marad, így hatékonyan tisztítható, egyébként a nap 24 órájában stabilan a szájban marad.

A kezelés eredményeképpen minden pillanatban stabil lesz a műfogsor, keményebb ételek is elrághatók vele és elfelejtheti a műfogsorragasztókat. Ráadásul a felső műfogsor szájpadlásra fekvő lemez felülete a páciens egyéni adottságaitól függően csökkenthető.

Már több mint 3500 műfogsorviselő választotta a Fixfogsort®, amely 2018-ban Érték és Minőség Nagydíjban részesült. Ha szeretne Ön is nagydíjas fogsort, amellyel végre megszabadulhat a műfogsorproblémáktól, akkor jelentkezzen egy kötelezettségektől mentes állapotfelmérésre a (06 1) 9000 695-ös számon! Szakavatott kollégáink bármely kérdésére örömmel válaszolnak!

Kérje INGYENES és rendkívül részletes tájékoztatónkat!

Az elmúlt években közel 4000 műfogsorrögzítést végeztünk és nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk a műfogsorokkal kapcsolatos összes előforduló problémáról! Sok mindenre magunk jöttünk rá, mert nincs minden leírva a szakirodalomban sem. Közben hiába kerestünk az interneten olyan tájékoztatót, amely közérthetően mutatná be ezt a témát az érdeklődőknek. Nem találtunk ilyet.

Éppen ezért állítottuk össze kollégáimmal a

„Kőkemény kérdések és válaszok a műfogsorrögzítésről” című INGYENES információs sorozatot

mindazok számára, akik műfogsor problémával küzdenek és nem találtak még megoldást. Nemcsak a nyilvánvaló dolgokról írtunk, bemutatjuk a nehézségeket is, sőt még apróbb szakmai titkokat, trükköket is elárulunk!

Az alábbi űrlapon adja meg nevét és e-mail címét, amelyre elküldhetjük az információs sorozatot és egy videofilmet, amin bemutatjuk a műfogsorrögzítés menetét.